Ugrás a fő tartalomra

Kedves gyengélkedő gyermek szülője - Nem a te hibád



Gyengélkedő gyermek szülőjének –
Nem a te hibád -


Ez az amit mélységesen és kétségbeesetten szeretném, ha tudnál:
Ha a gyermeked beteg vagy szenved vagy küszködik - Nem a te hibád barátom.
Vizsgáld meg szívedet. Igen, áss mélyre ott belül. Vizsgáld meg a szívedet, az okokat és a hitedet, ahogy mindannyian kellene tegyük.
Kérdezd meg magadtól, kiben bízol.
Elemezd a hitedet egy pillanatra, ha kell.

Tegyél le mindent az Úr elé és add át neki a terhedet, szabadítsd fel magad a terhek súlya alól.

Néha az emberek akarva akaratlanul olyan dolgokat mondanak, amitől hibásnak érzed magad a gyermeked helyzetéért. Mintha valahogy a te erőtlen kezeid képesek lennének megtenni vagy meg nem történtté tenni ezt a helyzetet.

A te személyes hited van kitéve a világ számára, hogy szétszedjék azt és feltételezéseket tegyenek - ,,ha a gyereked nem gyógyult meg a hited egyszerűen nem elég erős, lehet egyáltalán nem is hiszel.”

És ez nehéz.

De barátom, ne engedd meg magadnak ezt a plusz terhet. Ne nyugtalanítsd magad azzal, hogy ilyen nagy felelősséget érzel ebben a nehéz helyzetben.

Isten látja a szívedet. Ő látja a hitedet. A szavaidat. Kétségbeesett kérelmeidet.

Igen, nem cselekszel tökéletesen, ahogy egyikünk sem - de épp ez a lényege az Evangéliumnak, nem? Hogy saját erőnkből nem vagyunk képesek, te sem és én sem. A hitünk soha nem lehet elég nagy. A munkánk soha nem lehet elég jó. Nélküle.


Bízz benne továbbra is. Imádkozz tovább. Hidd, hogy minden jóra fordul a gyermeked számára. Kapaszkodj a reménységbe.


De amint járod ezt a még meg nem gyógyult utat – ami nehéz, fájdalmas és teher is lehet – engedd el a terhet.. Ne hibáztasd magad. Ne hordozd az ítéletet – amikor Krisztus már elhordozta érted.

Barátom bízz Istenben annyira, hogy akkor is higgy amikor nem a te időbeosztásod szerint cselekszik. Akkor is amikor nem épp azt teszi, amit te szeretnél, ahogyan szeretnéd, amikor szeretnéd.


És soha ne szűnj meg hinni abban, hogy gyermekedet meg fogja gyógyítani - vagy itt a földön vagy majd az örökkévalóságban.


Ő már elviselte a terhet a megtörtségünkért.

Kérlek barátom, kegyelmezz magadnak. Ne érezd magad hibásnak.


Figyelj rám: Nem a te hibád.


‚,Tövis adatott a testembe ... háromszor kértem az Úrat, hogy távozzék az el tőlem; De ő ezt mondta nekem: Elég néked az én kegyelmem; mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz. Legszívesebben tehát az erőtelenségeimmel dicsekszem, hogy a Krisztus ereje lakozzék bennem.” 2 Kor 12:7-9





fordította: Stanca Olga
lektorálta: Samai Hedvig
forrás és kép: https://www.gracefilledgrowth.com/post/dear-parent-of-an-un-well-child-it-s-not-your-fault

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Igeversek, mint erőforrások az imádkozáshoz (SNI-s gyermekek szülőinek)

Több évvel ezelőtt mindkét kisfiam több diagnózist is kapott, és azon kaptam magam, hogy szorongok és túl vagyok terhelve speciális nevelési igényű gyermekek édesanyjaként. Túlélő módban éltem és kétségbeesetten vágytam Istenre. Imádkoztam és könyörögtem, hogy múljon el a szorongásom, hogy a gyermekeim meggyógyuljanak vagy csodás haladást érjenek el, és hogy a házasságom megerősítést nyerjen a küzdelmek közepette. Úgy tűnt, egy kétségbeesett imádságom sem talál meghallgatásra. Isten távolabbinak tűnt, amikor a legnagyobb szükségem volt Rá, és azt vettem észre, hogy azt kérdezem, talán túl gyenge a hitem, Isten meghallgat-e, Isten jó-e, vagy, ami a legijesztőbb, Isten egyáltalán létezik-e. Eközben a hitbeli krízis közben történt, hogy részt vettem egy női Bibliakörön. Az igazat megvallva nem emlékszem, hogy miről szólt az alkalom, vagy egyáltalán melyik könyvet tanulmányoztuk. Az egyetlen dolog, amire emlékszem az, hogy amikor a csoportvezető megkérdezte, kinek lenne imakérése, én úgy d

Remény, ha fáj

Oh, a gondtalan gyermekkor − megtalálni az örömöt az apró dolgokban, élénk fantáziával, és boldogan, mint aki még nincs tudatában e világ veszélyeinek és félelmeinek. De minket is arra hívtak el, hogy gyermeki hitünk legyen, egyszerűen megpihenve és Jézusban bízva. Azonban, ha őszinte akarok lenni, voltak időszakok, amikor küzdenem kellett e szó fájdalmas valóságától való megkeményedés ellen. Ahelyett, hogy boldogan tudatában lennék a körülöttünk lévő káosznak, meg kellett küzdjek azzal a valósággal, hogy ez a világ hihetetlenül igazságtalan és aránytalan. Még hívőként is nehéz megérteni, miért tűnik néhány keresztény élete egyszerűnek, kényelmesnek, könnyűnek, miközben másoké úgy tűnik, hogy a földi poklot élik át. Bármennyire is igyekszem elnyomni ezeket a zavaros érzéseket, választ követelnek. Arra kényszerítenek, hogy nehéz kérdéseket tegyek fel. Ha Isten az Úr minden felett, és minden gyermekét egyenlően szereti, miért engedi, hogy egyesek élete kényelemmel teli legyen, míg mások

Szelektív mutizmus: 4 mód gyermeked felemelésére

Mit tegyél, mikor a gyermeked szelektív mutista? A szelektív mutizmus rejtélyes jelenség a nagyközönség és számos szülő előtt is. Vendégbloggerünk, Lisa Pelissier a lányával folytatott interjúban rávilágít erre az állapotra, és elmagyaráz 4 módot , mellyel támogatni tudja őt. 3 éves volt, amikor abbahagyta a beszédet. Először csak felnőttek előtt. Nincs ebben semmi szokatlan -gondoltam én- hiszen egy hároméves félénk a felnőttek előtt. De aztán nem akart beszélgetni a nagymamájával, azzal, akivel szoros kapcsolatban állt. Zavarba ejtő volt, de még csak 3 éves volt. Mindenki azt mondta, hogy majd kinövi. Sok gyermek átmegy ezeken a fázisokon, amikor nem beszélnek, különösen az óvodások. Mire öt éves lett, már nem beszélt a családon kívüli gyermekekkel sem. 6 éves korára már nem beszélt az unokatestvéreivel sem. 7 éves korára az emberek listája egyre szűkült, és azt is elutasította, hogy hangosan beszéljen hozzám, az anyjához, társaságban. Mi tudtuk, hogy ez nem csupán egy fázis. A fázis