Ugrás a fő tartalomra

Vigasztalj meg másokat

Áldott az Isten és a mi Urunk Jézus Krisztusnak Atyja, az irgalmasságnak atyja és minden vigasztalásnak Istene; Aki megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk bármely nyomorúságba esteket azzal a vigasztalással, a mellyel Isten vígasztal minket.




Pál apostolnak a korinthusbeliekhez írt második levele 1:3-4


Egyetlen csepp a bánatodból, fájdalmadból vagy veszteségedből nem fog kárba veszni. Isten megvált minden könnycseppet. Ennek egyik módja az, hogy Isten megadja neked azt a kiváltságot, hogy csatornája lehess vigaszának. 


Az „Irgalmasság Atyja és minden vigasztalás Istene” megvigasztal, úgy hogy „képes legyél megvigasztalni mindazokat, akik bármilyen szenvedésen mennek keresztül”. Isten gyógyító vígasza neked szól, igen, de nem csak neked. Az a gyógyító kegyelem, amelyet a múltban kaptál és most is kapsz, a fájdalom kemencéjében kovácsolódik, azért hogy mások kegyelmi segítségévé váljék. Isten vígasza elrendeltetett, hogy átadják. 


Az a vígasz, amellyel megáldva lettél, hogy mások szívébe juttasd, ugyanaz a vígasz, amelyet akkor kapsz, amikor „Isten téged vígasztal”. Más szavakkal, veszteség és bánat szenvedése nélkül nem kaphatnád meg Isten vígaszát első kézből. Kevésbé lennél hiteles, amikor e nélkül vígasztalsz másokat. Másrészt, amikor gyógyító kegyelmet kapsz az Irgalmasság Atyjától - miközben neked is oly nagyon szükséged van rá -, akkor nagyobb áldássá válsz mások számára. Ez az apostol lényegi mondanivalója a fenti Szentírásban. 


De az apostol nem áll meg itt. Inkább összeköti a szenvedéseidet Krisztus szenvedéseivel a következő módon: „Mert amint bőséggel kijutott nékünk a Krisztus szenvedéseiből, úgy bőséges a mi vigasztalásunk is Krisztus által.” II.Kor.1:5 Minél többet részesülsz Krisztus vígaszából, annál inkább te magad is vigasztalóvá válsz Krisztus számára. Ez része annak, amit Isten tesz az életedben, veszteséged és bánatod révén. 


Határozd el, hogy Jézus gyógyító kegyelmének kapuja leszel. 


Tehát hadd javasoljak egy egyszerű, praktikus módot, amellyel terjesztheted azt a vígaszt, amelyet az Isten nyújt neked. Válassz ki néhány olyan igazságot, amelyet ezekben a napi áhítatokban tanultál meg, és add át azokat egy szenvedő embernek, akár egyfajta lélekgyógyszert. Oszd meg kegyesen ezeket az igazságokat, mint egy megértő barát, egy szenvedő embertől egy másik szenvedőnek. 


Jusson eszedbe, hogy szenvedésed sohasem a semmiért történik. Ahogy a gyógyulásod sem. 


Isten nem engedi, hogy bármelyik fájdalmad kárba vesszen. Kegyelmében megváltja mindazokat. Megteszi ezt a kedvedért, igen, de megteszi ezt másokért is. Az Isten áldjon meg, barátom! 





[Kivonat az 50 napos áhítatból: EGY KIS KÖNYV A BÁNATOS SZÍVEKHEZ: Meditációk a veszteségről, a gyászról és a gyógyításról.]

forrás: https://counselingoneanother.com/2019/05/01/comfort-others/

fordító: Tódor Gábor, lektor: Samai Hedvig


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Igeversek, mint erőforrások az imádkozáshoz (SNI-s gyermekek szülőinek)

Több évvel ezelőtt mindkét kisfiam több diagnózist is kapott, és azon kaptam magam, hogy szorongok és túl vagyok terhelve speciális nevelési igényű gyermekek édesanyjaként. Túlélő módban éltem és kétségbeesetten vágytam Istenre. Imádkoztam és könyörögtem, hogy múljon el a szorongásom, hogy a gyermekeim meggyógyuljanak vagy csodás haladást érjenek el, és hogy a házasságom megerősítést nyerjen a küzdelmek közepette. Úgy tűnt, egy kétségbeesett imádságom sem talál meghallgatásra. Isten távolabbinak tűnt, amikor a legnagyobb szükségem volt Rá, és azt vettem észre, hogy azt kérdezem, talán túl gyenge a hitem, Isten meghallgat-e, Isten jó-e, vagy, ami a legijesztőbb, Isten egyáltalán létezik-e. Eközben a hitbeli krízis közben történt, hogy részt vettem egy női Bibliakörön. Az igazat megvallva nem emlékszem, hogy miről szólt az alkalom, vagy egyáltalán melyik könyvet tanulmányoztuk. Az egyetlen dolog, amire emlékszem az, hogy amikor a csoportvezető megkérdezte, kinek lenne imakérése, én úgy d

Remény, ha fáj

Oh, a gondtalan gyermekkor − megtalálni az örömöt az apró dolgokban, élénk fantáziával, és boldogan, mint aki még nincs tudatában e világ veszélyeinek és félelmeinek. De minket is arra hívtak el, hogy gyermeki hitünk legyen, egyszerűen megpihenve és Jézusban bízva. Azonban, ha őszinte akarok lenni, voltak időszakok, amikor küzdenem kellett e szó fájdalmas valóságától való megkeményedés ellen. Ahelyett, hogy boldogan tudatában lennék a körülöttünk lévő káosznak, meg kellett küzdjek azzal a valósággal, hogy ez a világ hihetetlenül igazságtalan és aránytalan. Még hívőként is nehéz megérteni, miért tűnik néhány keresztény élete egyszerűnek, kényelmesnek, könnyűnek, miközben másoké úgy tűnik, hogy a földi poklot élik át. Bármennyire is igyekszem elnyomni ezeket a zavaros érzéseket, választ követelnek. Arra kényszerítenek, hogy nehéz kérdéseket tegyek fel. Ha Isten az Úr minden felett, és minden gyermekét egyenlően szereti, miért engedi, hogy egyesek élete kényelemmel teli legyen, míg mások

Szelektív mutizmus: 4 mód gyermeked felemelésére

Mit tegyél, mikor a gyermeked szelektív mutista? A szelektív mutizmus rejtélyes jelenség a nagyközönség és számos szülő előtt is. Vendégbloggerünk, Lisa Pelissier a lányával folytatott interjúban rávilágít erre az állapotra, és elmagyaráz 4 módot , mellyel támogatni tudja őt. 3 éves volt, amikor abbahagyta a beszédet. Először csak felnőttek előtt. Nincs ebben semmi szokatlan -gondoltam én- hiszen egy hároméves félénk a felnőttek előtt. De aztán nem akart beszélgetni a nagymamájával, azzal, akivel szoros kapcsolatban állt. Zavarba ejtő volt, de még csak 3 éves volt. Mindenki azt mondta, hogy majd kinövi. Sok gyermek átmegy ezeken a fázisokon, amikor nem beszélnek, különösen az óvodások. Mire öt éves lett, már nem beszélt a családon kívüli gyermekekkel sem. 6 éves korára már nem beszélt az unokatestvéreivel sem. 7 éves korára az emberek listája egyre szűkült, és azt is elutasította, hogy hangosan beszéljen hozzám, az anyjához, társaságban. Mi tudtuk, hogy ez nem csupán egy fázis. A fázis